Úticélok


Világ & városok

Emiratusi vásárlás, üzletek

Arab Emirátusok Itt mindenki szeret vásárolni: az áruk áfamentesek, alacsony vámdíjakkal. Ráadásul a luxus holmik olcsóbbak, mint a legtöbb országban. Dubaiban a repülőtér vámmentes boltjai a világ legolcsóbbjai közé tartoznak.


Világ & városok

Lourdes

Franciaország - A csodás gyógyulások színhelye egészen a 19. századig csak egy álmos francia kisváros volt. Egy 14 éves kislány, a későbbi Szent Bernadett Mária-jelenései azonban világhírűvé tették Lourdes-ot.


Világ & városok

Lyon

Franciaország - Szép régi város, a francia gasztronómia fővárosa, Paul Bocuse és konyhája innen indult világhódító útjára. Azért a finom falatok mellett Lyonban látnivaló is akad bőven.


Világ & városok

Franciaországi tudnivalók

Franciaország - Napközben csak az aznapi szükséges készpénzt tartsd magadnál. Útleveledről, igazolványaidról készíts fénymásolatot, és azt tartsd magadnál.


Világ & városok

Versailles-i kastély

Párizs -  A leghíresebb műemlékek egyike. A Napkirály olyan kastélyt épített, amelyhez fogható csak a mesében, meg az ötéves kiskirálylányok varázsos fantáziájában létezik.


Világ & városok

Párizsi kávézók, teraszok

Párizs - Mióta megtiltották a beltéri dohányzást, még zsúfoltabbá vált a kávézók terasza, s a teraszok is kezdtek gombamód elszaporodni. Így választani közülük nagyon nehéz, főként turistaként… Íme öt a legnépszerűbb, leghíresebb és híresen párizsias teraszos kávézók közül.


Világ & városok

Párizsi hotelek

Párizs - Egyszerű és nagyszerű diákszállásoktól a modern, de megfizethető butikhotelekig mutatjuk a legjobbakat. Íme egy toplista, amelyben minden szálláshely rendelkezik valamilyen szuper tulajdonsággal.


Világ & városok

Eurodisney

Párizs - külvárosában megelevenednek a mesehősök, izgalmas kalandokban bővelkedő utazásra invitálva gyerekeket és játékos kedvű felnőtteket.


Világ & városok

Lappföld

Finnország - A legészakibb terület, az ország csaknem egyharmadát teszi ki. Itt a Sarkkörön találkozhatsz a Mikulással, meghódíthatod Kemi hóból-jégből épített várát (februártól áprilisig) és borzonghatsz a sarki fény misztériumától...


Világ & városok

Tampere

Finnország - Minden második helsinkibeli lakos Tamperébe költözne, ha el kellene hagynia fővárost…


Világ & városok

Kakslauttanen

Finnország - Igazi téli csodaország ez az iglu falu. A finnországi Hotel Kakslauttanen lakói egyedülálló panorámában gyönyörködhetnek az üveg jégkunyhójuk kellemesen meleg, és persze pompásan berendezett, rejtekéből.


Világ & városok

Turku és a Muminok

Finnország - A középkorból fennmaradt büszkeség és egy bájos mesevilág jellemzi Turku városát és a közeli, muminok szigetét.