Kenyai látnivalók | Kenya: Nairobi, Masai Mara vadrezervátum
KENYA
   Látnivalók
   Tudnivalók
   Élményprogramok
   Gasztronómia
   Utazási ajánlatok...
   Repülőjegyek
   Szállás
ÚTIKALAUZ
   Afrika
   Ausztrália
   Ázsia
   Közel-Kelet
   Európa
   Karib-szigetek
   Észak-Amerika
   Közép-Amerika
   Dél-Amerika
 
> ÚTLEÍRÁS > AFRIKA
Kenyai látnivalók
 
                                                                                                              fotók: allposters.com
Akvamarin színben játszó Indiai-óceán, varázslatos tavak, elefántok és orrszarvúk, no meg rózsaszín flamingók teszik varászlatossá a kenyai tájakat. A szafari-fanatikusok álma ez az ország, számtalan izgalmas vadrezervátumával. Maszáj és szuahéli kultúrával, félnomád életmóddal.
 
 
1. Amboseli Nemzeti Park
Majd négyszáz négyzetkilométernyi füves-mocsaras vidék Afrika legmagasabb csúcsa, a Kilimandzsáró lábánál, 1948 óta nemzeti park, és Afrika legismertebb vadleső terepe. Oroszlánok, gazellák és gnúcsordák szaladgálnak...
[towább...]
 
2. Kenyai Bomas
Hogy megőrizzék a kenyai népi hagyományokat, felépítették ezt a skanzent Nairobi városközpontjától nem messze, ahol a látogatók...
[towább...]
 
3. Laikipia fennsík
Itt minden a big five-ról, vagyis az öt nagyvadról szól – elefánt, bivaly, oroszlán, rinocérosz és leopárd otthona a Laikipa, ahol az öreg farmházakat mára luxus szálláshelyekké alakították, így nem kell attól tartanod, hogy akkor is összetalálkozol valamelyikükkel, amikor nem szeretnéd – a háborítatlan éjszakák garantáltak.
 [towább...]
 
4. Lake Nakuru Nemzeti Park
Flamingók ezrei borítják rózsaszínbe a tó sarkát, ráadásként ez Kenya rinocéroszainak kedvenc lakhelye, s ha szerencséd van, leopárdot is láthatsz a sárga akácfák árnyékában.
 [towább...]
 
5. Masai Mara Vadrezervátum
A legnépszerűbb vadrezervátum. A maszáj törzs hona, így nyomon követhetik a természet egyik legszebb látványosságát is, ahogyan a gnúk ezrei évről évre megteszik vándorútjukat, Tanzánia kiszikkadt földjéről a veszélyt rejtő, krokodillal teli vizeken át a hívogató legelőkig...
 [towább...]


Szálláshelyek keresése

Érkezés napja

calendar

Távozás napja

calendar
 
6. Lamu szigete
Lamu, a szuahélik öreg városa történelmi látnivalókat kínál: sétád során ódon mecsetekben és régi arab házakban gyönyörködhetsz, amelyek lenyűgöző faragott faajtajukkal ejtenek ámulatba. Útközben nézd meg a Lamu Múzeumot, a Szuahéli Házmúzeumot és az erődöt. Lamu valójában egy békés trópusi sziget, ahol az élet a saját nyugodt ritmusában telik, de történelme legalább olyan titokzatos és lenyűgöző, mint középkori városának kanyargós utcái. Mert igazi vonzereje az eredetileg 14. századi szuahéli város, amelyet aztán lakták portugál felfedezők, török kereskedők és ománi arabok is.  A szigeten nincs jármű, szárazföldön a szamár, tengeren a dhow a domináns közlekedési forma. A partjainál gördülő dűnék és végtelen strandok, beljebb az apró falvak között mindenütt kókusz és mangó ültetvény fészkel.
 
 
7. Nagy-hasadékvölgy
Az óriási geológiai képződmény Délnyugat-Ázsiában Szíria északi részétől a kelet-afrikai Mozambikig húzódik, az afrikai és ázsiai földkéreglemezek távolodásával jött létre. A völgy szélessége 30-100 kilométer, mélysége néhány száz méter és több ezer méter között változik. A Nairobi és Naivasha között haladó útról lenyűgöző panorámával tárul elénk: 2000 méter magas meredek falak buknak alá a lapos völgyfenékig, amelyet apró sós tavak tarkítanak.
 
 
8. Mombasa
Az óváros arabos hangulatával és zsúfolt utcáival csábít, az öreg öböl vitorlás dhow-ival nyújt fenséges látványt, a Jézus Erőd, amely ma múzeum, hang- és fényshow-val hívogat. A Jézus-erőd fénykorában szinte önálló város volt. Az erőd tenger felé eső oldalán, az őrök szobájának falait gazdag XVIII. századi graffiti-kollekció díszíti, az unatkozó portugál katonák az üres felületeket pajzán jelenetekkel, hajókkal és állatfigurákkal dekorálták. Az erőd-bejárat közelében álló Omar-ház tetejéről gyönyörű a kilátás Mombasára.
 
 
9. Mount Kenya Nemzeti Park
Ez a kialudt vulkán Afrika második legmagasabb hegye, az Egyenlítőn 5199 méter magasra nyúlik az ég felé. Ngainak, a Kikuyu törzs istenének lakhelye. Hófödte csúcsát elsőként 1849-ben Johann Ludwig Krapf misszionárius pillantotta meg a civilizált világból érkezők közül, de csak ötven évvel később, amikor Halford John Mackinder brit geográfus meg is mászta a csúcsot, hitte el a világ, hogy lehet hó az Egyenlítőn. A területet egzotikus hegyi panorámája, változatos erdővilága és ritka állatfajai – mint az ördögmajom, bongó és óriás vaddisznó – is különleges természeti csodává teszik.
 
 
10. Nairobi múzeumai
A Nemzeti Múzeum különleges etnográfiai és archeológiai kiállításokat kínál, a Karen Blixen Múzeum pedig abban a farmházban kapott helyet, amelyet Karen Blixen Volt egy farmom Afrikában című regénye s a könyv alapján készült Sydney Pollack-film, a Távol Afrikától tett híressé. 
 
 
11. Sheldrick Elefánt Árvaház
Aki szívén viseli az állatok sorsát, nem képes száraz szemmel végignézni, ahogyan az elárvult vagy elhagyott bébi elefántok az udvaron játszanak, és amilyen erősen ragaszkodnak pótmamájukhoz, aki kézzel eteti őket, amíg meg nem erősödnek annyira, hogy visszakerülhessenek a vadonba. / Nairobi közelében.
 
 

Még több kép és információ: magicalkenya.com

Kenya: társas utazás
Kenya: független utazás
térkép: wordtravels.com

 

ONLINE FOGLALÁS
Egzotikus látnivalók: Európai látnivalók: Utazás: Utazási szolgáltatások: független utazó
Argentína | Brazília | Peru Anglia | Ausztria | Belgium Delhi | Firenze | Helsinki Repülojegyek Impresszum
India | Japán | Kína Finnország | Franciaország Iguazu | Lhasa | London Külföldi szállás, hotelek Felhasználási feltételek
Kambodzsa | Vietnám Horvátország | Németország Machu Picchu | Párizs Utazási ajánlatok SiteMap
Egyiptom | Dél-Afrika Olaszország | Spanyolország Peking | Prága | Róma Üzleti utazás Partnerek

Képek: allposters.com - poszterméretben is vásárolhatóak
| Tilos e honlap bármely egészének vagy részletének a kiadó engedélye nélküli újraközlése.
fuggetlenutazo.com: külföldi utak, minden, ami utazás - független és folyamatosan frissített útleírások és útikalauzok, hasznos utazási tippek, hotel és szállás ajánlatok, repülőjegyek, online biztosítás – amire egy független utazónak a gondtalan utazás megtervezéséhez szügsége lehet…