Azerbajdzsán körutazás | Azerbajdzsáni utazás: Baku, Gabala
ÚTIKALAUZ
   Afrika
   Ausztrália
   Ázsia
   Közel-Kelet
   Európa
   Karib térség
   Észak-Amerika
   Közép-Amerika
   Dél-Amerika
KAPCSOLAT
 
> UTAZÁS  > ÁZSIA  > AZERBAJDZSÁN
Azerbajdzsán körutazás
 
Utazási időpontok: 2014. június 26.
Részvételi díj: 9 nap 299.000 Ft
 

                                                                              Baku. Azerbajdzsán Fotók: allposters.com

 
1. nap: Budapest - Baku
Elrepülés Budapestről egy európai átszállással Bakuba, Azerbajdzsán fővárosába. Érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás Bakuban.
 
2. nap: Baku - Absheron-félsziget
Reggeli, majd a Kelet egyik legősibb és legnagyobb városának, Bakunak a felfedezése. A középkorban fallal körülvett óvárosban (Icheri Sheher) még ma is megtalálható a különböző kultúrák (perzsa, arab, török, orosz) keveredése. Kanyargós utcákon, sikátorokon keresztül érjük el a XII. századi Szűz-tornyot, melynek tetejéről az egész város és a kikötő is látható. Másik fontos látnivaló a XV. századi sirváni sahok palotája: az épületegyüttes részei a főpalota, a Divankhana nevű pavilon, a mauzóleum, a mecset, illetve a fürdő. A palota Azerbajdzsán építészetének gyöngyszeme. Megtekintjük a szőnyeg múzeumot és a Juma mecsetet is. Sétát teszünk a Baku sugárúton, amely Európa második leghosszabb útja. Délután megismerjük az Absheron-félsziget történelmi és építészeti emlékeit, a zarathusztriánusok XII. századi templomát Surakhaniban. A vallás alapítója egy Multan provinciából (India) ideérkező próféta és hitújító, Zarathusztra volt. Istentiszteletük legjellemzőbb vonása a tűztemplomokban a szent tűz őrzése, emiatt az iszlám tűzimádóknak tartja őket. Surakhaniban a templom kupolájánál égő fáklyákat az alatta lévő földgázmező táplálja. Szállás Bakuban.
 
 
3. nap: Baku - Shemakha - Lahij - Gabala
Reggeli, majd indulás a Kaukázusba. Magas hegyek és mély kanyonok között visz az út Shemakha városa felé, ahol meglátogatjuk a Kaukázus legnagyobb mecsetjét, a Juma mecsetet, majd a sirváni sahok temetkezési helyét, a Yeddi Gumbezt. Továbbutazunk a kézműves termékeiről híres Lahijba, amely a perzsa várostervezés és az ókori építész-művészet kiemelkedő emlékeivel büszkélkedhet. A város kövezett utcáival, csatorna-hálózatával és vízgyűjtőjével különleges középkori hangulatot áraszt. Továbbutazás Gabalába. Szállás Gabala körzetében.
 
4. nap: Gabala - Sheki
Reggeli, majd utazás Shekibe. Érkezés a szállodába, majd városnézés. A város történelmi látnivalókban gazdag, többek között megtekintjük a Sheki kánok palotáját, az iszlám építészet egy nagyszerű munkáját, melyet a XVIII. században Hussein kán építtetett nyári palotának. További látnivaló a Történeti Múzeum. A táj is figyelemre méltó: a sűrű erdőkkel borított déli területek, északon a Nagy-Kaukázus hófödte csúcsai foglalják keretbe a települést. Szállás Shekiben.
 
5. nap: Sheki - Kish - Baku
Reggeli, majd megtekintjük a helyi bazárt Shekiben. Visszautazás Bakuba. Útközben a III. századi templom, az ún. Albán templom megtekintése Kishben, mely a keleti emberek spirituális központjává vált. Érkezés Bakuba, délután szabadidő, vásárlási lehetőség. Szállás Bakuban.
 
 
6. nap: Baku - Guba
Reggeli után kirándulás Azerbajdzsán északi részére, Guba városába. Útközben teaszünet a helyiek közt igen kedvelt, egyben szent helynek számító Beshbarmaq-hegynél. Gubában meglátogatjuk a fürdőket és a vörös téglából emelt, cilinderre hasonlító Sakina Khanum mecsetet, valamint a XIX. századi, egyedi helyi stílusban felépült Juma mecsetet, melynek hatalmas csarnokát egy 16 méter átmérőjű kupola koronázza meg. Szállás.
 
7. nap: Baku - Gobustan
Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: megtekintjük a Világörökség részét képző Gobustani sziklarajzokat. A kultúrtáj magában foglal ezernyi sziklarajzot, felső-paleolitikumi, bronzkori és középkori településmaradványokat és sírokat. A barlangok közelében közel hatezer különféle ábrázolás látható mintegy ezer mészkősziklán. Ezek nagy részén ember- és állatalakok szerepelnek: nyilakkal és íjjal felszerelt vadászok, harcosok, rituális táncot járó férfiak, kövér anyafigurák, szarvasmarha- és lófélék, bölények, szarvasok, kecskék, vaddisznók, oroszlánok, halak, hüllők és rovarok, égitestek, valamint számos csónak. A 8–4 ezer éves ábrázolások élethűek, méreteiket tekintve azonban helyenként eltúlzottak. (A program ára: 16.500 Ft.) Délután szabad program Bakuban. Vacsora. Szállás Bakuban.
 
 
8. nap: Baku - Néprajzi Múzeum
Reggeli, majd megtekintjük a Néprajzi Múzeumot, mely Gala faluban egy másfél hektáros területet felölelő szabadtéri múzeum mecsetekkel, fürdőkkel, házakkal, mezőgazdasági épületekkel. Megismerhetjük az itt élő absheroni emberek életét, tevékenységét. Emellett a múzeum sziklarajzok gazdag gyűjteményét és kézműves tárgyakat tár a látogatók elé. Szállás Bakuban.
 
9. nap: Baku - Budapest
A hajnali órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a reggeli órákban.
 
Utazási információk:  
   
Indulási időpont: 2014. június 26.
Részvételi díj: 9 nap 299.000 Ft
Utazás:
repülővel
Szállás: 3-4* szállodák
Egyágyas felár: + 89.000 Ft
Ellátás: reggeli
Fakultatív vacsora:  A vacsorázás egyénileg történik, ebben a csoportkísérő-idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként kb. 25-28 EUR).
   
Fakultatív program:  Gobustani sziklarajzok: 16.500 Ft (7. nap)
   
Reptéri illeték:  kb. 79.000 Ft
Vízum-előkészítés:  5.000 Ft
Vízum: kb. 60 EUR (helyszínen fizetendő)
Stornó biztosítás:  4.185 Ft (az alap részvételi költség 1,4 %-a)
Belépők: kb. 55 EUR (érkezéskor egy összegben fizetendő) +/- 5%
Ajánlott borravalók:
3 EUR/fő/nap
   
Az ár tartalmazza:
repülőjegyek
BBP biztosítás
közlekedés külön busszal
elhelyezés 3-4* szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig
   
Fontos tudnivalók:
Minimum létszám 15 fő. Fakultatív program: minimum 10 főtől indul. Fontos! Az azeri vízumügyintézéshez személyesen meg kell jelenni a nagykövetségen! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie és minimum 2 egymással szembeni oldalnak kell benne lennie. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatással.
   
 
 

Felkeltettük érdeklődésed?
Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz, vagy le is foglalhatod az utazást:

 Úti cél: Azerbajdzsán – körutazás tűzországban
 Időpont:
 Időtartam:
 Utazók száma:
 Fakultatív igény:
 Megjegyzés:
   
 Név:
 Cím:
 E-mail:
 Telefon:
   
 Útitárs neve:
 Cím:
 E-mail:
 Telefon:
   
 
 

 

KÖRUTAZÁSOK
   Afrika
   Ausztrália
   Ázsia
   Európa
   Közel-Kelet
   Észak-Amerika
   Közép-Amerika
   Dél-Amerika
Egzotikus látnivalók: Európai látnivalók: Utazás: Utazási szolgáltatások: független utazó
Argentína | Brazília | Peru Anglia | Ausztria | Belgium Delhi | Firenze | Helsinki Repülojegyek Impresszum
India | Japán | Kína Finnország | Franciaország Iguazu | Lhasa | London Külföldi szállás, hotelek Felhasználási feltételek
Kambodzsa | Vietnám Horvátország | Németország Machu Picchu | Párizs Utazási ajánlatok SiteMap
Egyiptom | Dél-Afrika Olaszország | Spanyolország Peking | Prága | Róma Üzleti utazás Partnerek

Képek: allposters.com - poszterméretben is vásárolhatóak
| Tilos e honlap bármely egészének vagy részletének a kiadó engedélye nélküli újraközlése.
fuggetlenutazo.com: külföldi utak, minden, ami utazás - független és folyamatosan frissített útleírások és útikalauzok, hasznos utazási tippek, hotel és szállás ajánlatok, repülőjegyek, online biztosítás – amire egy független utazónak a gondtalan utazás megtervezéséhez szügsége lehet…