Azerbajdzsán körutazás | Azerbajdzsáni utazás: Baku, Gabala
ÚTIKALAUZ
   Afrika
   Ausztrália
   Ázsia
   Közel-Kelet
   Európa
   Karib-szigetek
   Észak-Amerika
   Közép-Amerika
   Dél-Amerika
KAPCSOLAT
 
> UTAZÁS  > ÁZSIA  > AZERBAJDZSÁN
Azerbajdzsán körutazás
 
Utazási időpontok: 2014. július 12. | 2014. szeptember 27.
Utazási időpontok: 2015. július 4.
Részvételi díj: 9 nap 299.000 Ft
 

                                                                              Baku. Azerbajdzsán Fotók: allposters.com

 
1. nap: Budapest - Baku
Elrepülés Budapestről egy európai átszállással Bakuba, Azerbajdzsán fővárosába. Érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás Bakuban.
 
2. nap: Baku - Absheron-félsziget
Reggeli, majd felfedezzük a Kelet egyik legősibb és legnagyobb városát, Bakut. A középkorban fallal körülvett óvárosban (Icheri Sheher) még ma is megtalálható a különböző kultúrák (perzsa, arab, török, orosz) keveredése. Kanyargós utcákon, sikátorokon keresztül érjük el a XII. századi Szűz-tornyot, melynek tetejéről az egész város és a kikötő is látható. Egy másik fontos látnivaló a XV. századi sirváni sahok palotakomplexuma, mely Azerbajdzsán építészetének gyöngyszeme. Megtekintjük a karaván szerájt, a Synyk Gala kastélyt és a Juma mecsetet is. Sétát teszünk a Baku sugárúton, amely Európa második leghosszabb útja. Délután megismerjük az Absheron-félsziget történelmi és építészeti emlékeit, a zoroasztrizmus XII. századi templomát Surakhaniban. A zoroaszter vallás legjellemzőbb vonása a tűztemplomokban a szent tűz őrzése, emiatt az iszlám tűzimádóknak tartja őket. Surakhaniban a templom kupolájánál égő fáklyákat az alattuk lévő földgázmező táplálja. Vacsora. Szállás Bakuban.
 
 
3. nap: Baku - Shemakha - Lahij - Ismayilli 
Reggeli, majd indulás a Kaukázusba. Magas hegyek és mély kanyonok között visz az út Shemakha városa felé, ahol megtekintjük „Yeddi Gumbez” és a Diri baba temetkezési helyeit, ahová a sahok királyi családtagjai is temetkeztek. Shemaka több évszázadon keresztül a sirván királyság központja volt. Továbbutazunk a kézműves termékeiről híres Lahijba, amely a perzsa várostervezés és az ókori építészet kiemelkedő emlékeivel büszkélkedhet. A város kövezett utcáival, csatorna-hálózatával és vízgyűjtőjével különleges középkori hangulatot áraszt. Továbbutazás Ismayillibe. Vacsora. Szállás Ismayilliben.
 
4. nap: Ismayilli - Kish - Sheki 
Reggeli, majd utazás Shekibe. Útközben megállunk a III. századi, ún. albán templomnál Kishben, mely a keleti emberek spirituális központjává vált. Érkezés után városnézés Sheki történelmi városában, mely évszázadokkal korábban a nagy Selyemút egyik megállója volt. Megtekintjük többek között a Sheki kánok palotáját, az iszlám építészet egy nagyszerű munkáját, melyet a XVIII. században Hussein kán építtetett nyári palotának, illetve a Történeti Múzeumot. A város gyönyörű természeti környezetben épült fel: délről sűrű erdőkkel borított területek, északon a Nagy-Kaukázus hófödte csúcsai foglalják keretbe a települést. Vacsora. Szállás Shekiben.
 
5. nap: Sheki - Ilisu - Baku
Reggeli, majd utazás Bakuba. Útközben megállunk Ilisu településen, ahonnan csodás kilátás nyílik a körülötte fekvő vidékre. A kendtala törzsek népesítették be a környéket még a 13. század folyamán. Folytatjuk utunkat Baku felé. Érkezés Bakuba, vacsora, szállás Bakuban.
 
 
6. nap: Baku - Guba
Reggeli után kirándulás Azerbajdzsán északi részére, Guba városába. Útközben „teaszünet” a helyiek közt igen kedvelt, egyben szent helynek számító Beshbarmaq-hegynél. Gubában meglátogatjuk a fürdőket és a vörös téglából emelt, cilinderre hasonlító Sakina Khanum mecsetet, valamint a XIX. századi, egyedi helyi stílusban felépült Juma mecsetet, melynek hatalmas csarnokát egy 16 méter átmérőjű kupola koronázza meg. Vacsora. Szállás Gubában.
 
7. nap: Baku - Gobustan - Baku
Reggeli után utazás Bakun keresztül a Gobustáni sziklarajzokhoz, ahol megtekintjük a Világörökség részét képező rajzokat. A terület magában foglal ezernyi sziklarajzot, felső-paleolitikumi, bronzkori és középkori településmaradványokat és sírokat. A barlangok közelében majd hatezer különféle ábrázolás látható mintegy ezer mészkősziklán. Ezek nagy részén ember- és állatalakok szerepelnek: nyilakkal és íjjal felszerelt vadászok, harcosok, rituális táncot járó férfiak, anyafigurák, szarvasmarha- és lófélék, bölények, szarvasok, kecskék, vaddisznók, oroszlánok, halak, hüllők és rovarok, égitestek, valamint számos csónak. A 8–4 ezer éves ábrázolások élethűek, méreteiket tekintve azonban helyenként eltúlzottak. Délután szabad program Bakuban. Vacsora. Szállás Bakuban.
 
 
8. nap: Baku - Néprajzi Múzeum
Reggeli, majd megtekintjük a Néprajzi Múzeumot, mely Gala faluban egy másfél hektáros területet felölelő szabadtéri múzeum mecsetekkel, fürdőkkel, házakkal, mezőgazdasági épületekkel. Megismerhetjük az itt élő absheroni emberek mindennapi életét, használati tárgyait. Vacsora. Szállás Bakuban.
 
9. nap: Baku - Budapest
A hajnali órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a reggeli órákban.
 
Utazási információk:  
   
Indulási időpont: 2014. július 12. | 2014. szeptember 27.
  2015. július 4.
Részvételi díj: 9 nap 299.000 Ft
Utazás:
repülővel
Szállás: 3-4* szállodák
Egyágyas felár: 79.000 Ft
Ellátás: reggeli
   
Reptéri illeték:  kb.84.000 Ft (változhat, üzemanyagfelárral)
Vízum: 19.000 Ft
Stornó biztosítás:  5.360 Ft (részvételi díjra és a reptéri illetékekre)
Ajánlott borravalók:
4 USD/nap/fő
   
Az ár tartalmazza:
repülőjegyek
BBP biztosítás
közlekedés a program alapján külön busszal
elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig
   
Az ár nem tartalmazza: Belépők: 50 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)
A program szerinti étkezések: 145 EUR. A programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Mindkét tétel a helyszíni szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.
   
Fontos tudnivalók:
Minimum létszám 15 fő. Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.
   
 
 

Felkeltettük érdeklődésed?
Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz, vagy le is foglalhatod az utazást:

 Úti cél: Azerbajdzsán – körutazás tűzországban
 Időpont:
 Időtartam:
 Utazók száma:
 Fakultatív igény:
 Megjegyzés:
   
 Név:
 Cím:
 E-mail:
 Telefon:
   
 Útitárs neve:
 Cím:
 E-mail:
 Telefon:
   
 
 

 

ONLINE FOGLALÁS
Egzotikus látnivalók: Európai látnivalók: Utazás: Utazási szolgáltatások: független utazó
Argentína | Brazília | Peru Anglia | Ausztria | Belgium Delhi | Firenze | Helsinki Repülojegyek Impresszum
India | Japán | Kína Finnország | Franciaország Iguazu | Lhasa | London Külföldi szállás, hotelek Felhasználási feltételek
Kambodzsa | Vietnám Horvátország | Németország Machu Picchu | Párizs Utazási ajánlatok SiteMap
Egyiptom | Dél-Afrika Olaszország | Spanyolország Peking | Prága | Róma Üzleti utazás Partnerek

Képek: allposters.com - poszterméretben is vásárolhatóak
| Tilos e honlap bármely egészének vagy részletének a kiadó engedélye nélküli újraközlése.
fuggetlenutazo.com: külföldi utak, minden, ami utazás - független és folyamatosan frissített útleírások és útikalauzok, hasznos utazási tippek, hotel és szállás ajánlatok, repülőjegyek, online biztosítás – amire egy független utazónak a gondtalan utazás megtervezéséhez szügsége lehet…