Olaszország - Svájc utazás, Dolomitok, Mont-Blanc, körutazás az Alpokban
SVÁJC
   Svájc
   Tudnivalók
   Hotelek
   Körutazás
   Zürich
   Tudnivalók
   Vásárlás
   Éttermek
   Éjszakai élet
   Repülőterek
   Hotelek
ÚTIKALAUZ
   Afrika
   Ausztrália
   Ázsia
   Közel-Kelet
   Európa
   Karib-szigetek
   Észak-Amerika
   Közép-Amerika
   Dél-Amerika
KAPCSOLAT
 
> UTAZÁS  > EURÓPA  > OLASZORSZÁG

Csúcs napok az Alpokban
Utazási időpontok: 2013. július 7. | szeptember 1.
Részvételi díj: 6 nap 116.000 Ft
 

                                                                         Dolomitok. Olaszország. Fotó: allposters.com

 
1. nap: Budapest - Klagenfurt - Millstättersee (560 km)
Reggeli indulás után Ausztriában az első látványosság a hegyek közé ékelődött Millstättersee lesz. Sétálunk a csodaszép tó partján. Temploma a környék leghíresebb egyházi emléke. Itt található az „ezeréves” hársfa is. A városka igazi osztrák hangulatot áraszt. Ezt követően áthaladunk Osttirolon, így érjük el szállásunkat.
 
2. nap: Dolomitok - Olasz-Alpok (530 km)
Reggeli után megkezdjük a Dolomitok felfedezését. Az első úti célunk a régió egyik legismertebb síközpontja, Cortina d’Ampezzo. Cortinai rövid nézelődés után továbbindulva a Passo di Giauhoz (2230 m) vezető hegyi úton gyönyörködünk a Dolomitok elbűvölő, rózsaszín szikláiban. A hágó tetején lehetőség lesz egy rövid túrázásra is. Tiszta idő esetén jól látható a Marmolada-gleccser. Továbbhaladunk a 2-3000 méter magas csúcsok közt. Fotószünetet tartunk időnként, amikor szép felvételeket készíthetünk a zöldellő völgyekről és a meredek hegyoldalakról. Délután hagyjuk el a Dolomitokat. Folytatjuk utunkat Olaszországban. A szállásunkra az esti órákban érkezünk.
 
3. nap: Matterhorn - Svájci-Alpok (250 km)
A Lago Maggiore-tó mellett utazva érünk Svájcba. A Simplon-hágón áthaladva jutunk el a Rhone folyó völgyébe. Täsch városkánál az autók és buszok számára befejeződik a közlekedés, vonattal folytatjuk utunkat. A vonatról Zermatt bűbájos városában szállunk le, ahol egyből a Matterhorn fenséges látványa fogad bennünket. Sokak szerint Európa legszebb hegye ez a 4478 méter magas óriás. Innen a Gornergrat vonattal - mely a világörökség része -, még feljebb megyünk, hogy közelebbről élvezhessük a Matterhornt és a több tucat 4000 méteres csúcs elbűvölő látványát. A káprázatos panorámát, reméljük, az időjárás is segíti. Visszaérkezve a városban szabadprogram. Ekkor megnézhetjük a hegymászók temetőjét, és gyönyörködhetünk a több száz éves faházakban. Zermattból vonattal térünk vissza autóbuszunkhoz. Folytatjuk utunkat svájci szálláshelyünkre (2 éj).
 
 
4. nap: Mont-Blanc - Francia-Alpok (80 km)
Aki szeretne, ezen a napon, a szálláshely környékén önállóan sétálhat, kirándulhat. Ha azonban látni szeretnék Európa legmagasabb csúcsát, akkor jöjjenek velünk a fakultatív kirándulásra. Busszal megyünk az 1030 méter magasan fekvő híres kirándulóhelyre, Chamonix városkába. Innen indulnak a kabinos felvonók Európa legmagasabb kilátójához, a 3842 méter magasan fekvő Aiguille du Midihez. Két szakaszban megy fel a libegő. Fentről jó idő esetén teljes pompájában láthatjuk földrészünk legmagasabb csúcsát, az előttünk pompázó 4810 méter magas Mont-Blanc-t. A látvány leírhatatlan. Hófödte orma óriásként magasodik a horizonton. Nemcsak a Fehér Hegy (Mont-Blanc) lankás gerince látszik csodálatosan, de jó idő esetén a Francia- és a Svájci-Alpok számos csúcsában, vonulatában gyönyörködhetünk. Megfelelő meleg öltözet szükséges. A felvonó erősen szeles időben nem működik.
 
5. nap: Svájc - Grimsel hágó - Meiringen - Ausztria (560 km)
Reggeli után a Rhone-völgyében haladunk a Berni- és a Pennini-Alpok közt. A Grimsel-hágónál 2165 méteres magasságig jutunk. A hágó tetején megállunk fényképezni. Mesés a látvány. Havas hegycsúcsok, zöldellő hegyoldalak, legelésző tehenek és a völgyben kanyargó folyó. Lesz egy meglepetés látványosság is. A hágón áthaladva a csodaszép kisvárosba, Meiringenbe érkezünk. Itt egy több mint 100 éves fogaskerekűvel megyünk fel a város fölött található nagyon látványos Reichenbach-vízeséshez. Ez arról nevezetes, hogy a regényíró, Sir Conan Doyle szerint a híres detektív, Sherlock Holmes itt vesztette életét. Emléktábla, és a városban múzeum is utal erre. Ausztriába érve az Osztrák-Alpok 2-3000 méter magas csúcsai közt haladva érjük el tiroli szállásunkat.
 
6. nap: St. Wolfgang - Hegyeshalom - Budapest (660 km)
Tirol hegyei között kanyarog utunk. Megállunk a csodás fekvésű St. Wolfgang városkában. 2000 méter feletti hegyek övezik a festői üdülővárost. Séta a tóparton és a belvárosban. Templomában mesés szárnyas oltár található. Folytatva utunkat az esti órákban érkezünk haza. Budapest után Szeged, Pécs, Miskolc-Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszavisszük a felszállási helyükre.
 
Utazási információk:  
   
Indulási időpontok: 2013. július 7. | szeptember 1.
Részvételi díj: 6 nap 116.000 Ft
Utazás:
autóbusszal
Szállás: 3-4* szállodában, 2-3 ágyas szobákban
Egyágyas felár: 30.000,- Ft
Ellátás: reggeli  
Fakultatív vacsora: 24.000,- Ft
   
Fakultatív program: Chamonix - Mont Blanc (felvonójegy nélkül): 25 €
Belépők:  131 CHF
   
Fontos tudnivalók:
Az útlemondási biztosítást az alaprészvételi díj már tartalmazza! A részvételi díj nem tartalmazza a biztosítást és a belépőket! Min. létszám: 35 fő.
   
Felszállási helyek:
Szeged - Kecskemét - Budapest
Pécs - Szekszárd - Budapest
(Nyíregyháza) - Debrecen - Miskolc - Budapest
Bp. után Székesfehérvár - Nagykanizsa-határ
Visszaúton: Győr - Tatabánya - Budapest
   
 
 

Felkeltettük érdeklődésed?
Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz, vagy le is foglalhatod az utazást:

 Úti cél: Csúcs napok az Alpokban
 Időpont:
 Időtartam:
 Utazók száma:
 Fakultatív igény:
 Megjegyzés:
   
 Név:
 Cím:
 E-mail:
 Telefon:
   
 Útitárs neve:
 Cím:
 E-mail:
 Telefon:
   
 
 
ONLINE FOGLALÁS
Egzotikus látnivalók: Európai látnivalók: Utazás: Utazási szolgáltatások: független utazó
Argentína | Brazília | Peru Anglia | Ausztria | Belgium Delhi | Firenze | Helsinki Repülojegyek Impresszum
India | Japán | Kína Finnország | Franciaország Iguazu | Lhasa | London Külföldi szállás, hotelek Felhasználási feltételek
Kambodzsa | Vietnám Horvátország | Németország Machu Picchu | Párizs Utazási ajánlatok SiteMap
Egyiptom | Dél-Afrika Olaszország | Spanyolország Peking | Prága | Róma Üzleti utazás Partnerek

Képek: allposters.com - poszterméretben is vásárolhatóak
| Tilos e honlap bármely egészének vagy részletének a kiadó engedélye nélküli újraközlése.
fuggetlenutazo.com: külföldi utak, minden, ami utazás - független és folyamatosan frissített útleírások és útikalauzok, hasznos utazási tippek, hotel és szállás ajánlatok, repülőjegyek, online biztosítás – amire egy független utazónak a gondtalan utazás megtervezéséhez szügsége lehet…