Oroszország utazás | Hajóval a cárok földjén körutazás
ÚTIKALAUZ
   Afrika
   Ausztrália
   Ázsia
   Közel-Kelet
   Európa
   Karib-szigetek
   Észak-Amerika
   Közép-Amerika
   Dél-Amerika
OROSZORSZÁG
KAPCSOLAT
 
> UTAZÁS  > EURÓPA  > OROSZORSZÁG

Hajóval a cárok földjén
Utazási időpontok: 2013. június 24.
Részvételi díj: 10 nap 299.000 Ft
 

                                                      Szentpétervár a vízről. Oroszország. Fotó: allposters.com

 
1. nap: Budapest - Szentpétervár
Utazás Szentpétervárra. Indulás Ferihegy 2B-ről. Magyar nyelvű telepített idegenvezetőnk a szentpétervári repülőtér külső terminálján várja az utasokat. Érkezés után transzfer a hajóhoz, a szállás elfoglalása, vacsora a hajón.
 
2. nap: Szentpétervár - Petrodvorec
Reggeli után ismerkedés Szentpétervár történelmi nevezetességeivel: Szmolnij Székesegyház, Tavricseszkij Palota, Nyári Kert, Palota rakpart, Téli Palota, Vaszilievszkij sziget csücske, Nagy Péter bronz lovas szobra, Szent Izsák Székesegyház, Nyevszkij sugárút, Péter-Pál erőd. Ebéd a hajón. Utána fakultatív kirándulás Petrodvorecbe - a szökőkutak és a gyönyörű park megtekintése. Vacsora után fakultatívan folklór estet ajánlunk.
 
3. nap: Puskin - Ermitázs
Reggeli után szabad program, vagy fakultatív kirándulás Puskinba, ahol megtekinthetjük Katalin cárnő palotáját és a parkot. A palota leghíresebb látnivalója a Borostyánterem. Ebéd (hideg csomag) után látogatás a világ egyik legismertebb képzőművészeti gyűjteményével rendelkező Ermitázsba. Este a hajó elindul Moszkvába a Néva-folyón, az Onyega-tó, a Fehér-tó és a Ladoga-tó érintésével, majd a Volgán és a Moszkva folyón. A hajóút folyamán lehetőség nyílik a csodálatos természeti környezetben fekvő ősi orosz városok megtekintésére.
 
4. nap: Mandrogi
A mai napot egy bemutatóval kezdjük, ahol a matrjoska babák festését tanulhatjuk meg. Majd érkezés Mandrogiba, ahol egy skanzen jellegű orosz falut tekintünk meg. Külön díj ellenében: vodka múzeum látogatása (helyszínen fizethető be). Végül piknikezés saslik sütéssel.
 
5. nap: Kizsi-sziget
Ezen a napon Kizsi-szigeten köt ki a hajó, ahol az UNESCO által a világörökség részének nyilvánított Preobrazsenszkij templom tekinthető meg. A templom egy ősi orosz szakrális hely, kizárólag farönkökből építették, szögek felhasználása nélkül. A kirándulás folyamán a népművészeti, építészeti és néprajzi múzeumot is megtekinthetik.(Foto:razvedchik.org)
 
 
6. nap: Gorici
Goriciben, az Aranygyűrű városainak egyik tagjában szállunk partra. Autóbusszal meglátogatjuk a Kirillo-Belozerszkij kolostort és az ikonmúzeumot.
 
7. nap: Uglics
Érkezés Uglicsba, az ősi orosz városba, ahol gyalogos városnézés keretében megtekintjük az ottani Kremlt és a Vérző Dmitrij templomot. A város szintén az Aranygyűrű városainak egyik állomása.
 
8. nap: Moszkva
Délután érkezés Moszkvába. A városnézés során megtekintjük: Tverszkaja utca, Bolsoj színház, KGB épülete, Novogyevicsij kolostor, Vörös tér (augusztusban a Vörös tér megtekintése másnap, a Kreml után lesz). Vacsora a hajón. Este autóbuszos városnézés keretében Moszkva éjjeli fényekben, valamint a metró meglátogatása fakultatívan.
 
 
9. nap: Moszkva - Szergijev Poszad
Reggeli után ismerkedés Moszkva történelmi múltjának központjával, a Kreml épületeivel: Nagy Kreml Palota, Székesegyházak, Nagy Iván Harangtorony, Kongresszusi Palota. Fakultatív program: Fegyvertár (Kincstár) megtekintése. Programtól függően ebéd a hajón vagy hideg csomag. Ezt követően fakultatív kirándulás Szergijev Poszadba (Aranygyűrű város), az ősi ortodox egyházi központba.
 
10. nap: Moszkva - Budapest
Reggeli után transzfer a reptérre, majd hazautazás közvetlen repülőjárattal Budapestre.
 
Utazási információk:  
   
Indulási időpontok: 2013. június 24.
Részvételi díj: 10 nap 299.000 Ft
Utazás:
repülővel, hajóval
Szállás: kétszemélyes kabinokban
Egyágyas felár: 70.000 Ft
Ellátás: teljes ellátás
   
Fakultatív program: Petrodvorec (a park és a szökőkutak megtekintése): 15.500 Ft (2. nap)
Fakultatív program: Orosz folklór-show - Szentpétervár: 18.700 Ft
(2. nap)
Fakultatív program: Puskin: 18.900 Ft (3. nap)
Fakultatív program: Szergijev Poszad: 17.900 Ft (9. nap)
Fakultatív program: Fegyvertár (Kincstár): 15.500 Ft (9. nap)
Fakultatív program: A Moszkva éjjeli fényekben és a metrólátogatás programra, illetve a moszkvai orosz folklór-showra a helyszínen lehet jelentkezni. A fakultatív programok díjai tartalmazzák a szükséges belépőket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést. Minimum létszám: 10 fő. Jelentkezés: legkésőbb 2 héttel az indulás előtt.
   
Reptéri illeték:  kb. 37 000 Ft
Repülőjegy:  kb. 48.000 Ft-tól
Vízum: 13.000 Ft A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás, illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél.
Stornó biztosítás:  a részvételi díj és a repülőjegy 1,5 %-a
   
Az ár tartalmazza:
elhelyezés kétszemélyes kabinokban
teljes ellátás
a program szerinti kirándulások
animációs, illetve változatos szórakoztató programok a hajóúton
magyar nyelvű idegenvezetés (idegenvezetés a szentpétervári repülőtérre való érkezéstől a moszkvai repülőtérig, a hazautazásig)
   
Az ár nem tartalmazza: a repülőjegyet
a vízumdíjat
a repülőtéri illetéket
az útlemondási biztosítást
   
Fontos tudnivalók:
Az Oroszország (hajóút) minimum létszáma 20 fő. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
   
 
 

Felkeltettük érdeklődésed?
Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz, vagy le is foglalhatod az utazást:

 Úti cél: Hajóval a cárok földjén
 Időpont:
 Időtartam:
 Utazók száma:
 Fakultatív igény:
 Megjegyzés:
   
 Név:
 Cím:
 E-mail:
 Telefon:
   
 Útitárs neve:
 Cím:
 E-mail:
 Telefon:
   
 
 

 

ONLINE FOGLALÁS
Egzotikus látnivalók: Európai látnivalók: Utazás: Utazási szolgáltatások: független utazó
Argentína | Brazília | Peru Anglia | Ausztria | Belgium Delhi | Firenze | Helsinki Repülojegyek Impresszum
India | Japán | Kína Finnország | Franciaország Iguazu | Lhasa | London Külföldi szállás, hotelek Felhasználási feltételek
Kambodzsa | Vietnám Horvátország | Németország Machu Picchu | Párizs Utazási ajánlatok SiteMap
Egyiptom | Dél-Afrika Olaszország | Spanyolország Peking | Prága | Róma Üzleti utazás Partnerek

Képek: allposters.com - poszterméretben is vásárolhatóak
| Tilos e honlap bármely egészének vagy részletének a kiadó engedélye nélküli újraközlése.
fuggetlenutazo.com: külföldi utak, minden, ami utazás - független és folyamatosan frissített útleírások és útikalauzok, hasznos utazási tippek, hotel és szállás ajánlatok, repülőjegyek, online biztosítás – amire egy független utazónak a gondtalan utazás megtervezéséhez szügsége lehet…