Ukrajna - Oroszország körutazás, Kijev és Moszkva körutazás repülővel
ÚTIKALAUZ
   Afrika
   Ausztrália
   Ázsia
   Közel-Kelet
   Európa
   Karib-szigetek
   Észak-Amerika
   Közép-Amerika
   Dél-Amerika
OROSZORSZÁG
KAPCSOLAT
 
> UTAZÁS  > EURÓPA  > UKRAJNA

Kijev és Moszkva repülővel
Utazási időpontok: 2013. augusztus 1.
Részvételi díj: 8 nap 248.000 Ft
 

                                                                           Moszkva. Oroszország. Fotó: allposters.com

 
1. nap: Budapest - Kijev
Menetrend függvényében, várhatóan a déli órákban átszállással elutazunk Budapestről Kijevbe. A várost kettészelő Dnyeper folyó különösen szép látványt kölcsönöz az V. században alapított településnek, mely túlélte a mongol inváziót, a pusztító tüzeket, a második világháború rombolását és az orosz várostervezést. Az esti órákban megérkezés, majd transzfer a szállodába (3 éj).
 
2. nap: Kijev
Reggeli után városnézésünket a Szent Szófia Székesegyháznál kezdjük, amely egyben a város legrégebbi temploma is. Itt találhatjuk az ország legnagyobb mozaikját és freskóját. A székesegyháztól indul Kijev üzletekkel teli, nyüzsgő bevásárló utcája, a Khreshchatyk utca. Folytatjuk a belváros megtekintését a Szent Mihály székesegyházzal. A hatalmas, kék színben és aranyló kupolákkal pompázó templom a város védőszentjéről kapta a nevét. A katedrális 2001-ben épült az eredeti, 1108-ben elkészült építmény pontos másaként, amelyet a szovjetek 1937-ben porig romboltak. Sétánk során látni fogjuk a város főterét, a Függetlenség teret, az ukrán Nemzeti Operaházat, az Aranykaput, az ukrán Parlament épületét. A délután folyamán egy kirándulásra indulunk a híres Pyrohovo Falusi Építészeti Múzeumába. Ez tulajdonképpen egy skanzen, mely Kijev mellett található. A látnivalókat hét kisebb falura osztották fel, ezek együtt jól reprezentálják a régió elmúlt 400 évének építészeti és képzőművészeti kultúráját. A séta során többek közt XVII. és XVIII. századi fakunyhókat, berendezési tárgyakat nézhetünk meg. Napunk végén ismerkedhetünk a főváros nyüzsgő éjszakai életével, mely legendásan híres szerte a világon.
 
 
3. nap: Kijev
A délelőtt folyamán Ukrajna talán leglátogatottabb műemlékéhez, a Pecserszka Lavra barlangkolostorhoz megyünk, amely ráadásul UNESCO világörökség is. Itt áll az 1051-ben alapított Barlang-kolostor, melynek két része van: a XI. századi alapokra épült katedrális és a harangtorony. Az épületegyüttes egyik fő attrakciója egy földalatti labirintusrendszer, amelynek egzotikumát növeli az itt eltemetett és mumifikálódott szerzetesek látványa. Mellette található a Történelmi Kincsek Múzeuma, ahol megcsodálhatjuk az i.e. IV. századból származó, felbecsülhetetlen értékű szkíta arany kincseket. A nap további részében lehetőség lesz egy igazán megrendítő, ugyanakkor nem mindennapi programon részt venni. Ellátogathatunk Kijev egyik legmegrázóbb s egyben legérdekesebb múzeumába, a Csernobil Múzeumba, mely a világ legszörnyűbb atomkatasztrófájának állít emléket. Aki viszont ezt kihagyná, az vásárolhat emléktárgyakat az ukrán fővárosban, vagy egy utolsó egyéni sétát tehet, nézelődhet az egyre nagyobb ütemben fejlődő fővárosban, mely egyben Kelet-Európa egyik legrégebbi városa is. Este szállás.
 
4. nap: Kijev - Moszkva
A reggeli órákban transzfer a reptérre, és továbbrepülünk Moszkvába. A délutáni órákban megérkezünk. Transzfer a szállodánkba. (4 éj).
 
5. nap: Moszkva
Reggeli után elkezdjük városnézésünket az orosz birodalom fővárosában, a történelem egyik legtöbbet szenvedett településén, mely a nagy ellentmondások helyszíne is. A várost számtalanszor próbálták elfoglalni az évszázadok során, de tartósan birtokolni senki nem tudta. Először a Kremlbe megyünk (Cár-harang, Cár-ágyú, templomok), itt található a kormányzati negyed is. Ez Moszkva legrégebbi épületegyüttese és a világörökség része. Hatalmas falakkal körbevett erődítménytemplomai az ortodox művészet csodás alkotásai. A délután folyamán folytatjuk városnézésünket, elsétálunk az Örökmécseshez, majd a Vörös térre. Itt található a Történeti Múzeum (kívülről), GUM áruház, Vaszilij Blazsennij-székesegyház, mely a hagymakupoláiról ismert. Az esti órákban lehet ismerkedni a város pezsgő éjszakai életével, de érdemes kipróbálni a helyi metrót is, hiszen a megállók többsége művészien kivitelezett, kiváló fotótémák. Szállás, mint előző este.
 
 
6. nap: Moszkva - Sergiev Posad
Egész nap szabadprogram, vásárlás, viszont akik a fakultatív programunkat választják, azok egy nagyon tartalmas kiránduláson vesznek részt. Sergiev Posádba indulunk, amely az orosz pátriárka egyik rezidenciája. A város a XIV. században vált az orosz ortodox egyház központjává, lávrává, vagyis a legmagasabb rendfokozatú kolostorrá. A falakon belül 9 templom, teológiai akadémia, harangtorony, paloták sora, kincstár és szerzeteslakások helyezkednek el. A kolostor híressége mégsem a páratlan épületegyüttes, nem is a zarándokok tömegeit vonzó Szentháromság ünnepek, sem a gyógyvíz, hanem az Andrej Rubljov készítette fenséges ikonosztáz. A nap további része szabadprogram, mely során, aki szeretné, megnézheti a híres Tretyakov-képtárat vagy a Történeti Múzeum impozáns kiállítását.
 
7. nap: Moszkva
Reggeli, majd kirándulás a Veréb-hegyre (korábban Lenin-hegy), ahol megcsodáljuk a Lomonoszov Egyetem hatalmas tömbjét és a város lenyűgöző panorámáját. Felkeressük a Győzelem Parkját, mely a Nagy Honvédő Háborúnak állít emléket. Sétálunk a híres Kutuzov sugárúton, amely Moszkva leghíresebb útja, számos impozáns épülettel, szobrokkal, emlékművekkel. Ezt követően a szintén az UNESCO Világörökség Listáján szereplő Novogyevicsi Kolostort és temetőt keressük fel. A XVI-XVII. századi, III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. A kolostorhoz tartozó Novogyevicsje temetőben híres orosz emberek sírjai is találhatók, közöttük Csehové és Bulgakové.
 
8. nap: Moszkva - Budapest
A reggelit követően megtekintjük a Megváltó Krisztus templomát, valamint I. Péter szobrát. Ellátogatunk a Lenin Mauzóleumhoz is. Programunk után transzfer a reptérre, és a kora esti órákban indul haza a repülőnk. A Liszt Ferenc repülőtérre érkezés az esti órákban.
 
Utazási információk:  
   
Indulási időpontok: 2013. augusztus 1.
Részvételi díj: 8 nap 248.000 Ft
Utazás:
repülővel, a helyszínen busszal
Szállás: 3* szállodákban, 2 ágyas szobákban
Egyágyas felár: 40.000,- Ft
Ellátás: reggeli 
Fakultatív vacsora: 33.000,- Ft (6 alkalom)
   
Fakultatív program: Sergiev Posad (belépővel) 14.000,-Ft
   
Reptéri illeték:  kb. 46.000,- Ft
Transzfer:  12.000,- Ft
Vízum: díj + ügyintézés: 18.500,- Ft
Belépők:  98 UAH, 1150 RUB
   
Fontos tudnivalók:
Oroszországba vízum szükséges. Igény esetén a vízumot az utazási iroda intézi. Ilyen esetben, jelentkezéskor az útlevél fénymásolatát kérjük elküldeni. Az útlevélnek a hazaérkezéstől min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
   
 
 

Felkeltettük érdeklődésed?
Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz, vagy le is foglalhatod az utazást:

 Úti cél: Kijev és Moszkva repülővel
 Időpont:
 Időtartam:
 Utazók száma:
 Fakultatív igény:
 Megjegyzés:
   
 Név:
 Cím:
 E-mail:
 Telefon:
   
 Útitárs neve:
 Cím:
 E-mail:
 Telefon:
   
 
 
TOP őszi KÖRUTAZÁSOK
   Vietnam, Kambodzsa 499.500 Ft
   Laosz, Vietnam, Kambodzsa 599.000 Ft
   Kambodzsai nagykörutazás 399.900 Ft
   Délkelet-Ázsiai körutazás 799.000 Ft
   India-Aranyháromszög 197.500 Ft
   Dél-India - Sri Lanka 499.900 Ft
   Sri Lankai körutazás 298.900 Ft
   Közép-Amerikai körutazás 599.000 Ft
   Etiópia-Jemen 549.000 Ft
   Kuba: Havannatól Trinidadig 388.000 Ft
   Körutazás a Vadnyugaton 399.900 Ft
Egzotikus látnivalók: Európai látnivalók: Utazás: Utazási szolgáltatások: független utazó
Argentína | Brazília | Peru Anglia | Ausztria | Belgium Delhi | Firenze | Helsinki Repülojegyek Impresszum
India | Japán | Kína Finnország | Franciaország Iguazu | Lhasa | London Külföldi szállás, hotelek Felhasználási feltételek
Kambodzsa | Vietnám Horvátország | Németország Machu Picchu | Párizs Utazási ajánlatok SiteMap
Egyiptom | Dél-Afrika Olaszország | Spanyolország Peking | Prága | Róma Üzleti utazás Partnerek

Képek: allposters.com - poszterméretben is vásárolhatóak
| Tilos e honlap bármely egészének vagy részletének a kiadó engedélye nélküli újraközlése.
fuggetlenutazo.com: külföldi utak, minden, ami utazás - független és folyamatosan frissített útleírások és útikalauzok, hasznos utazási tippek, hotel és szállás ajánlatok, repülőjegyek, online biztosítás – amire egy független utazónak a gondtalan utazás megtervezéséhez szügsége lehet…