Finnország   Helsinki    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Helsinki tudnivalók, árak

Helsinki  - Költségkímélő módon kevés múzeum, sok séta és egyszerű étkezés javallott… Mert azért Helsinki sem csak a gazdag turistákra számít. A szállodákban is mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, de soha nem fogod azt érezni, hogy átvágtak vagy kihasználtak. A színvonal is magas. Hét közben sok az üzleti utazó.

Helsinki praktikus tudnivalói, árakkal.

Biztonság

 

Helsinki biztonságos város, de tartsd a szemed a csomagjaidon. Itt is élnek zsebesek. A város központjában a Kaisaniemi Parkot kerüld el éjszakánként. Miként a pályaudvarokat is.

 

Amúgy nincs kockázat, eltekintve a részegektől, akiket nehéz levakarni. Ezt mindig udvariasan tedd. Aki itt részeg, nem szükségszerűen lepusztult. Ha meg van a szállás, itt vásárolhatsz repülőjegyet. 

 

 

Időjárás

 

A nyár - május és szeptember - között a legalkalmasabb utazási időszak, a nap meleg és nagyon hosszú, kényelmes az esti hőmérséklet. A telek kibírhatóan hidegek, a nappalok általában szürkék és rövidek.

 

 

Helsinki szállás és hotelek

 

A forgalmas nyári szezonban húzósak a  szállás árak. De hétvégén általában olcsóbbak  ahotelek, hiszen a hétközi napok az üzleti utazóké. Októbertől áprilisig – a rövid nappalok idején – több szállodai is akciózik… de ne számíts végkiárusítást idéző árakra.

 

  Booking.com  

 

 

Közlekedés

 

A város tömegközlekedését villamos, elővárosi vasút, metró, autóbusz vonalak és két komp szolgálja.

 

Taxi a reptértől a városközpontig >> 25.00 - 40. 00 €

Expressz busz a reptértől a városközpontig >> 4.00 - 6. 00
Helyi busz a repülőtér és a vasútállomás között >> 2.40

3km taxi a városban >> 10.00 - 14.00

24-órás villamos / busz / metró utazás >> 6.80

1 óra villamos / busz / metró utazás >> 2.50  

 

 

Látnivalók

 

Tiszta, széles sugárutakkal bélelt város, sokszínű, de korántsem hivalkodó épületekkel, zöldellő parkokkal és tiszta levegővel – a kéklő Balti-tenger partján. Minden teljes harmóniában a környezettel és természettel.

 

 

Fotó: flickr.com by Miguel Virkkunen Carvalho

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: