Tippek & toplisták

Hova utazz júniusban?

tipp - Keress egy pompás strandot, temérdek látnivalóival is lenyűgöző várost, vagy egy szédítő tájat… Mutatjuk, hova érdemes utazni 2015 júniusában.

Kükládok - nyaralás.
,

Szigetelés - Kükládok, Görögország

 

A kis kockacukor stílusú házak, a hibátlanul kékre festett tenger és az okkerszínű hegyoldalak mágnesként vonzzák a turistákat. A világ egyik legszebb szigetcsoportja a Kükládok. Látszólag minden szigete egyforma: rejtett öblök, homokos strandok, fehérre meszelt házfalak, türkizkék tenger, kupolás templomok, izgalmas tavernák, vendégszerető emberek. Ám valójában mindnek megvan a maga határozott karaktere.

 

Mükénoszt és Iost a görög hedonizmus, Szantorinit a megérdemelt ragyogás hatja át, Paros és Naxos a nyugodtságával ejt rabul, Amargoson pedig szinte belélegezhető a szelíd boldogság…

 

Olvasd tovább...

 

 

 

Rafting -  Grand Canyon, Arizona

 

A Grand Canyonról a legtöbbünkben egy olyan kép él, amely a magasból készült. És mi tagadás, odafentről pazar a ki- és rálátás. De bárki, aki már próbálta, igazolni fogja, nincs izgalmasabb, mint lent a kanyonban, a fenségesen magasodó falak között – egy tutajon. A folyó egy rövidebb szakaszán érdemes ezt kipróbálni. Igaz, nem olcsó mulatság egy mini túra sem, és olykor izgalmasabb a vártnál, de páratlan élmény a kanyargó Colodaro folyón utazni, a parton táborozni, kisebb vízeséseket legyűrni… Hamisítatlan kaland. Ha jelentkezni akarsz, tedd időben és válassz egy profi túravezető irodát.

 

Olvasd tovább...

 

 

 

Inka Napünnep - Cuzco, Peru

 

A Nap ünnepe, az Inti Raymi az inkák ősi vallási szertartása. A száraz évszak beköszönte, a téli napforduló kilencnapos ünnepe. Napjainkban a Riói karnevál után a legnagyobb kavalkád és leghíresebb fesztivál, amelyet Wiracocha napisten tiszteletére rendeznek minden évben. A csúcspontja június 24-e. A felvonulás és szertartás két legfontosabb helyszíne Cuzco főtere és Sacsayhuaman, a város peremén található fellegvár. Csupa tánc, csupa zene, csupa maskara, csupa tűz és lüktetés minden. Ha egy szót sem értesz a kecsua nyelvű szertartásból, akkor is érzed majd és átéled a jelentőségét és az erejét. Aztán, ha kipihented a fesztivált, veheted az irányt az Öreg csúcs, a Machu Picchu Naptemploma felé.

 

Olvasd tovább...

 

 

 

Sörváros - Prága, Csehország

 

Prága most nyitja kapuit, hamarosan meg is telik a város turistákkal, ellepik a Károly hidat, az Orjol környékét és az Arany utcácskát egyaránt. Ahogy kisüt a nap, egyre inkább mutatja meg a város hol bohém, hol dekadens arcát, s mindehhez egy rendíthetetlenül gótikus városkép asszisztál. Most menj, mert most még az utcán csehekkel is találkozhatsz, nem csak németekkel, angolokkal, vagy magyarokkal… Bár a válság néhány közkedvelt sörözőt bezárásra kényszerített, de a klasszikusan híres cseh korcsmák tartják magukat. Ám az izgalmasan új éttermek is sorra nyílnak.

 

Olvasd tovább...

 

 

 

Shopping Fesztivál - Isztambul, Törökország

 

Vásárlás Isztambulban – egész évben élmény. Júniusban pedig pláne. Június 6 és 28 között tartják az Isztambuli Shopping Fesztivált. A város átalakul egy hatalmas áfás-számlává. Zenei koncertek, meglepetés tombolák, szórakoztató rendezvények, trendi és exkluzív kiállítások és divatbemutatók váltják egymást. A Sapphire Bazaar és a Capitol Shopping Centre bevásárlóközpontokba több ezer látogató érkezik a világ minden tájáról. S persze, ha lehet ilyet állítani, megélénkül a Grand Bazaar forgalma is. Hiszed, nem hiszed, a város 90 plázája 24 órán át tart nyitva, így soha sincs késő a vásárlásra.

 

Olvasd tovább...

 

 

 

Vadvonulás - Szerengeti, Tanzánia

 

Júniusban vonulnak a vadak a végtelen síkságon, sorra maguk mögött hagyva a túlélés áldozatait… A világ egyik legnagyobb vadmenedéke, a Tanzánia Szerengeti Park megtelik élettel, több mint hárommillió patás indul útjára. A gazellákat, antilopokat, gnúkat és zebrákat oroszlánok, hiénák és gepárdok követik szorosan.

 

A legnagyobb kihívás a folyókon való átkelés, igazi élet-halál küzdelem folyik a parton és a vízben egyaránt, sok vonuló vad esik a krokodilok és az oroszlánok martalékává.

 

Olvasd tovább...

 

 

  Booking.com  

 

Fotók: flickr.com by Kenny X. Li, Diana Robinson, Carlos.Diaz, Moyan Brenn és Capitol Alisveris Merkezi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: