Tippek & toplisták

Top10 március

Most, hogy a tél véget ér, eljött az ideje a világ felfedezésének. Március nagyszerű alkalom az utazásra, mert az időjárás már mindenütt kellemes. Olvass tovább, összeállítottuk a legjobb úticélok top10-es listáját.

1. Kiotó

Japán – Egykor a birodalom fővárosa, a császárok otthona, ma a virágzó cseresznyefák, a csendes templomok, gyönyörű kertek és színes szentélyek ősi városa. Még a világháború is megkímélte.  

 

 

 

 

2. Las Vegas

 

USA - Kifizetődő élmény lehet, ha képes vagy kordában tartani a szerencsejáték függőségedet. Ami Las Vegasban percek alatt kialakulhat, ha korábban még nem is jártál a gépek és rulettasztalok közelében.

 

 

 

 

3. Rió

 

Brazília - Rió lenyűgöző város trópusi környezetben, életvidám lakókkal, meredek gránit csúcsokkal és aranyló homokos tengerparttal. A pimasz felhőkarcolók árnyékában hatalmas bódévárosok, mégis - a felmérések szerint - a világ legboldogabb városa.

 

 

 

 

4. Dublin

 

Dublin - Európa egyik legnépszerűbb fővárosa átitatva sörrel, whiskyvel, viking emlékekkel és gregorián épületekkel, bohósággal és irodalmi aktivitással.

 

 

 

 

5. Anguilla látnivalók

 

Karib-szigetek - A világ legszebb fehér homokos strandjainak birtokosa Anguilla szigete, így nem véletlen, hogy rövid idő alatt a gazdagok és híresek kedvenc üdülőparadicsomává vált. De nemcsak a szupergazdagok érezhetik itt jól magukat...

 

 

 

 

6. Kruger Nemzeti Park

 

Dél-Afrika - A nemzeti park az ország egyik legrégebbi, legnagyobb és legismertebb természetvédelmi területe.

 

 

 

 

7. Goa

 

India - Nem egy város, hanem egy lelkiállapot. De különösen jó lelkiállapot kell ahhoz, hogy az utazó túlélje a novembertől márciusig tartó időszakot, ekkor ugyanis elárasztják a turisták a part menti városokat.

 

 

 

 

8. Dubai

 

Arab Emirátusok -  Dubai híres arról, hogy nagyon drága, de sok új szálloda és étterem nyílt megfizethető áron. Főszezonon kívül kifizetődőbb a Dubai csoda hátizsákos tanulmányozása. 

 

 

 

 

9. Fez

 

Fez - A város világhíres attrakciója a Fő tér. Éjjel-nappal áll a vásár. Itt minden kapható.  Minden. Sok a kuruzsló-sarlatán, a foghúzó, a hennafestő, a majommal kolduló, a kígyóbűvölő is.

 

 

 

 

10. Granada

 

Spanyolország - A granadai Alhambra a mórok és keresztények által alkotott, de nem egyházi, hanem világi palota együttes. A Darro folyó feletti Sabika dombon magasodik.

 

 

 

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: