Tippek & toplisták

Top10 május

Jön a nyár, de ez még az előszezon. Május nagyszerű alkalom az utazásra, mert az időjárás már mindenütt kellemes. Olvass tovább, összeállítottuk a legjobb úticélok top10-es listáját.

1. Karib-szigetek 


Hűsítően illatos szellő, napos égbolt és cukros, fehér homokos tengerpartok feledtetik napjainkban Nassau viharos múltját. Itt, a Bahamákon élt hajdan a hírhedt angol kalóz, Edward Teach, ismertebb nevén Feketeszakáll – míg egy véres csatában meg nem ölték.

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

 

2. Los Angeles

Az amerikai álom megtestesítője, több millióan keresik fel a hírnév és a szerencse reményében, hogy valóra váltsák a maguk nagyképernyős szappanoperáját, vagy csak, hogy a csillagok nyomában járhassanak.

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

 

3. Skócia 

Bár méretében kicsi, de teli van zsúfolva kincsekkel. A hatalmas fennsíkok és megtépázott várak sóhajtva emlékeznek itt az ősi klánok hajdani véres ütközetekre. 

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

4. Marokkó 

Egzotikus és hipnotikus város, az iszlám és kézműves berber művészet labirintusszerűen keveredő varázslatával, lenyűgöző látnivalóival. Marakkesh városközponti sikátorai napközben nyüzsgő bazárrá alakulnak át, a főszerepet azonban este a Főtér veszi át.

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

5. Dublin 

Európa egyik legnépszerűbb fővárosa átitatva sörrel, whiskyvel, viking emlékekkel és gregorián épületekkel, bohósággal és irodalmi aktivitással.

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

6. Isztambul 

Törökország leghíresebb városának fontos látnivalóival egy-két nap alatt végezhetsz, de ha belemerülsz a részletekbe, a kínálat elsöprő erejű. Nyüzsgő modern város, súlyos bevásárlóközpontokkal és izgalmas éjszakai élettel.

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

7. Firenze 

 

Itália tündöklő ékszere, pedig meztelen, mint Leonardo Dávidja és masszív mint Brunelleschi kupolája. Néha úgy tűnik, semmi sem változott itt a Mediciek óta - a turisták legnagyobb örömére.

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

 

8. Szentpétervár

 

Szentpétervár klasszikus építészete a régi világ varázsát idézi - megkapó fehér éjszakákkal. Az étel és ital viszonylag olcsó, különösen a fast food helyeken, az angol nyelvű menüket kínáló éttermek drágábbak.

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

 

9. Barcelona

 

Barcelona a Földközi-tenger csillogó ékszere, élénk kikötő, középkort idéző utcák, modern épületek, Gaudi testet öltött szelleme. Kincsekkel teli múzeumok, építészeti csodák, varázslatos terek - hab a tortán.

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

10. Görögország 

 

Egy szantorini nyaralás akkor tökéletes a számodra, ha le tud nyűgözni a táj és természet szépsége, és nem hoz zavarba a mindent átható romantika. Itt nincs sok látnivaló, itt maga a sziget az, amit látni és átélni kell. Mert varázslatos.

 

 Olvasd tovább...

 

 

 

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: