Tippek & toplisták

Szállodai biztonság

Tipp - Végre megérkeztél, hulla fáradtan becsekkolsz, majd a szobába érve azonnal ledőlsz az ágyra. Tán még azt sem tudod, pontosan hányadik emeleten vagy... Tippjeink segítenek, hogy előre felkészülhess, mire is kell - fáradtan is - figyelned.

Biztonság a szállodákban.

1. Minél kisebb egy szálloda, annál barátságosabb. Egy kis szállodában a személyzettel könnyen alakíthatsz ki közvetlen viszonyt. S jobban figyelnek a vendégre is. Ha felfedező útra indulsz, érdemes magaddal vinned a szálloda névjegykártyáját, telefonszámát. Ha eltévedsz, se érzed magad tanácstalannak. 

 

2. A forgalmas városrészek biztonságosabbak, de a szálloda kiválasztásánál vedd figyelembe, éjszaka az irodaházak bezárnak, az irodanegyedek kihaltak. 

 

Járókelőkkel inkább az éttermek, szórakozóhelyek környékén találkozhatsz. Természetesen a forgalmas negyedekben a tömegközlekedés is sokkal jobb.

 

 

3. Ha nem ismered a hotel elhelyezkedését, nézz utána fórumokon, a tripadvisor.com-on, a hivatalos idegen nyelvű leírásokban, a GoogleMap fotóin, a YouTube-on, és a szálloda saját weboldalán.

 

4. Amikor szállást foglalsz, győződj meg arról, hogy kórház, tűzoltóság, rendőrség, mentőállomás van-e a közelben. Bár nélkülözhetetlenek vészhelyzet esetén, nagyon zavaró, mikor az éj közepén felbőg a sziréna. És persze egy remek latinos szórakozóhely is megkeserítheti édes álmaid. Akár rá is kérdezhetsz: És egy jó diszkó van a környéken? Ha igen a válasz, eszedbe se jusson kivenni a szobát.

 

5. A bejelentkezésnél kizárólag a vendégre tartozik a szoba száma, s senki másnak nem kell tudnia semmilyen információt a bejelentkezőről. A recepció környékén akadhatnak olyanok, akik nem a bejelentkezéssel vannak elfoglalva. Hanem a vendéget figyelik.

 

6. Kérj olyan szobát, ahol van az ajtón kukucskáló.

 

7. A hotelszobába lépve, miután ledobod a csomagjaid, ne ess  össze a fáradtságtól, előtte vess egy pillantást a folyosóra és keresd meg a vészkijáratot is. Mindez egyetlen percet igényel. Tűzriadó esetén ne felejtsd  el magaddal vinni a kulcsokat, lehet vissza kell térned, ha a kijáratot eltorlaszolja a tűz.

 

8. A PLEASE MAKE UP THIS ROOM tábla hirdeti, hogy a vendég nincs a szobájában! Tehát szabad préda… A DO NOT DISTURB  táblát – ha elhagyod a szobád – ki lehet rakni megtévesztésnek is! Főleg, ha értékek vannak a szobában. És telefonon vagy a recepción mégis lehet takarítást kérni.

 

9. A szoba számát csak a kulcsot vagy a plasztiklapot  tartalmazó tokon szabad(na) feltüntetni, egyébként, ha elveszik, könnyen kerülhet illetéktelen kezekbe.

 

10. Jó, ha a szoba közel van a lifthez, és minél messzebb a felújítási munkálatoktól!

 

11. Nem szabad a szobának a vészkijárathoz közel lennie, sokat állandóan nyitva tartanak.

 

12. Egy nagyobb ventilátor a mennyezeten hasznos lehet a szúnyogok ellen: a szélben nem tudnak olyan jól repülni, ezt vedd figyelembe, mikor szúnyogokkal teli helyen választasz hotelszobát.

 

13. Ha drága ruháidat a szekrényben a fogasra akasztod, kisebb az esélye, hogy ellopják, a tolvajok általában azt viszik el, amit rögtön meglátnak.

 

14. A személyes iratokat be kell zárni az asztalfiókba vagy a széfbe.

 

15. Hotelszobád ajtaja elé éjszakára támassz egy széket s tegyél rá egy poharat vagy üveget - ha hívatlan látogatót kapnál, a zajra biztosan felriadsz, a látogató meg tán megijed, s továbbáll.

 

16. Ha ellopják a táskád a szállodában, azonnal szólj a személyzetnek, ha a pénz nem is, az iratok előkerülhetnek valamelyik szemetesből, ugyanis az egész táskával túl kockázatos a tolvajnak a szállodát elhagynia.

 

17. Ha felmégy vagy lejössz a szobából, a liftnél a gombok mellett állj, háttal a falnak, ha baj van, az összes gombot nyomd meg egyszerre.

 

18. Hetedik emeletnél magasabb szobát ne fogadj el, a hagyományos tűzoltólétrák ugyanis ennél magasabbra nem érnek fel.

 

 

Fotó: pxhere.com

Betöltés...
(10)
Pozitív értékelés (10) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: